Начин на приготвяне
Първото, което трябва да направим, е да разделим белтъците от жълтъците /яйцата да са със стайна температура/.
Сложете захарта към белтъците и ги разбийте до гъста пяна.
Вложете постепенно жълтъците и продължете да биете.
Към яйчената смес вложете брашното, лимоновите корички и бакпулвера и разбъркайте без миксер до гладка смес.
Изсипете готовото тесто в тава с незалепващо дъно и изпечете един блат.
Охладете готовия блат и го разрежете хоризонтално, за да се получат два еднакви блата.
Кремът направете по указания на пакета начин. Сложете сметаната и разбивайте до добиването на хомогенна смес.
Заделете половината от сместа и сложете плодовете от компота. Разбийте с миксера до добиването на крем с гъста текстура.
Със сока от компота напоете блатовете. Покрийте първия блат с кайсиевия крем.
Отгоре разположете сушените плодове. Поставете втория блат. Завършете тортата, като я намажете от всички страни с белия крем.
Украсете плодовата торта с орехи, поръсете горния блат с кокосови стърготини и портокалови фини лентички.
Свежата торта с крем от кайсии е готова.