Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с крем от кайсии

Торта с крем от кайсии

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Торта с крем от кайсии1 / 2
21/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"От тази страхотна торта можем да похапнем и повече от едно парченце"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 130 г
  • масло - 10 г
  • захар - 110 г
  • бадеми - 40 г
  • за крема
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 30 г
  • масло - 500 г
  • ванилия - 3 пакетчета
  • кайсиев конфитюр - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се блатове, като се разделят жълтъците от белтъците и се слагат в две купи. Към жълтъците се добавя 25 г захар и се разбиват, докато сместа побелее. Белтъците се разбиват на сняг. Щом станат твърди, се сипва по малко останалата захар при непрекъснато разбиване.

Добавят се разбитите жълтъци и се разбърква добре с леки движения, за да не спаднат белтъците. Брашното се слага в сито и се добавя по малко към сместа. Бадемите се обелват, смилат се и също се сипват в тестото. Всичко се разбърква и се разделя на три части - за три блата.

Тестото за всеки блат се сипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава и се изпича.

Кремът се приготвя с разбити на водна баня яйца със захар, до получаване на кремообразна смес. Щом сместа изстине, се добавя към разбитото масло. Ароматизира се с ванилията, добавя се конфитюрът и се разбърква.

Блатовете се слепват с крема, а най-горният се покрива изцяло. Тортата трябва да престои в хладилник, за да стегне маслото в крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

norp
norp
Вместо конфитюр става ли и сладко от кайсии ?
03.02.2014 17:58