Начин на приготвяне
Млякото се загрява до кипване. Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се нишестето и се разбърква. В тази смес се добавя една трета от горещото мляко и се разбърква.
Връща се в останалото мляко и съдът се слага на среден огън. Загрява се при непрекъснато бъркане и след като кипне, се оставя на котлона за 2 минути. Прецежда се през сито. Добавя се маслото и се разбърква добре.
Кайсиите се заливат с гореща вода и се оставят в нея за 2 часа. В това време кремът се оставя да изстине напълно. Кайсиите се отцеждат и се нарязват на много ситно. Могат дори да се пасират.
Добавят се в крема заедно с рома и ванилията и се разбъркват добре. Сметаната се разбива и се добавя в крема. Сместа се разбърква и се разпределя в купички. Оставя се за 3 часа в хладилника и се сервира.