Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Изсушени кайсии с яйчен крем

Изсушени кайсии с яйчен крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Изсушени кайсии с яйчен крем1 / 2
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 8 бр. жълтъци
  • захар - 150 г
  • нишесте - 3 с.л.
  • масло - 25 г
  • сметана - 100 г
  • ром - 1 с.л.
  • кайсии - 100 г изсушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява до кипване. Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се нишестето и се разбърква. В тази смес се добавя една трета от горещото мляко и се разбърква.

Връща се в останалото мляко и съдът се слага на среден огън. Загрява се при непрекъснато бъркане и след като кипне, се оставя на котлона за 2 минути. Прецежда се през сито. Добавя се маслото и се разбърква добре.

Кайсиите се заливат с гореща вода и се оставят в нея за 2 часа. В това време кремът се оставя да изстине напълно. Кайсиите се отцеждат и се нарязват на много ситно. Могат дори да се пасират.

Добавят се в крема заедно с рома и ванилията и се разбъркват добре. Сметаната се разбива и се добавя в крема. Сместа се разбърква и се разпределя в купички. Оставя се за 3 часа в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: