Бомбари с мед

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Бомбари с мед1 / 2
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Една чаена лъжичка мед е достатъчна, за да ви накара да се влюбите в този специалитет със свинско"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • праз - 2 стръкчета
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • червено вино - 1 непълна к.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • мед - 1 ч.л. или захар
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва в мазнина. Добавя се нарязан праз лук и се задушава до омекване.

След това се слага червен пипер, вино, сол, захар или мед.

Всичко се разбърква и се изсипва в тава.

Поръсва се с черен пипер и магданоз. Пече се във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: