Свински пържоли с гъби и кисели краставички на фурна

23/03/2016
"Запретвайте ръкави, днес сме и спретнали една уникална запеканка с пържоли, гъби, кисели крастивички и моркови, приготвени в специален винен сос"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
60 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо331 855
  • Преглеждания за месеца742
  • Преглеждания за седмицата365
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена60

Необходими Съставки

  • свински врат - 1 кг
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • гъби - 400 - 500 г пресни
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • червeно вино - 1 ч.ч.
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки пържолки и се овкусява със сол и черен пипер. Всяка пържола се овалва в брашно и се изпържва в тигана докато придобие златист цвят.

Нареждаме ги в тава и се заемаме със зеленчуците. Краставичките и морковите нарязваме на кубчета, а гъбите на филийки.

Слагаме ги в тигана да омекнат. Изцеждаме от излишната мазнина с решетъчна лъжица и ги слагаме върху пържолите. Поръсваме с чубрица.

В същия тиган правим и соса. В останалата мазнина запържваме 2-3 с.л. брашно и добавяме виното, като бъркаме енергично. Добавяме и малко вода, слагаме малко черен пипер и оставяме соса да покъкри.

Поливаме пържолите със соса и печем в загрята фурна до готовност. Месото става на мозък и не е необходимо боравенето с нож.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Julieta Koleva - Koutsono
Чудесна и сполучлива рецепта. Препотъчвам!
0
0
Ivo
Ivo
31.01.2017 12:56
Месо никога не се посолява преди термообработка, защото солта изтегля влагата от него и то става жилаво и твърдо.....
2
3
Зорница Христова Михова
много апетитно
много вкусно и сполучливо
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв