Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Таралежи от кайма

Таралежи от кайма

Таралежи от кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Забавни кюфтенца, с които ще прикоткате и най-злоядото дете"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 3 стръка
  • черен пипер - 2 щипки
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр. сварени
  • фиде - 8 бр.
  • черен пипер - 12 бр. зърна за очи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, солта, нарязания лук и подправките. Яйцата се обелват и се режат през средата на две половинки.

Взема се топка кайма, сплесква се, поставя се половин или цяло яйце и се оформя на голяма топка, като отпред за муцунка се издължава.

От зрънца черен пипер се правят нос и очи. За бодли се набождат пръчици фиде. Нареждат се в тавата леко се намазва олио.

Пекат се в загрята фурна 180 градуса до светло кафяво. Сервираме върху полянка от зелена салта, зеле и украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
И аз днес се позабавлявах с оформянето,тъй като до сега не съм ги правила. Какво се прави за да не загорят толкова бодличките от фиде ?
08.05.2018 17:24
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат много синпанични, дано да са и толкова вкусни!
31.03.2016 11:35