Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Домашни пролетни глезотийки

Домашни пролетни глезотийки

PressyPressy
Чирак
399854133
Домашни пролетни глезотийки
Снимка: Pressy
1 / 2
01/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • шунка - 100 г на филийки
  • маруля - 1
  • лук - 1 връзка зелен
  • сирене - за поръсване
  • сол
  • червен пипер
  • олио
  • клечки за зъби
  • формички за сладки
  • лимони - 1 бр.
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата твърдо. Белим ги и ги оставяме малко да изстинат. Подрязваме едното яйчице отдолу, за да седи право. Измиваме домата и режем долната част от него. Поставяме го върху яйчицето и вече имаме гъбка. Украсяваме около него по желание.

След това правим салата от марулята, лука, солта, олиото и малко сок от лимона. Другата част от лимона и другото яйце подреждаме около салатката, нарязани.

Навиваме филийките шунка с плънка - сирене, червен пипер и олио. Подреждаме ги в чинии.

Останалата част от домата режем на колелца , като върху всяко колелце поставяме шунка, оформена като нещо по желание.

Подправяме с олио и сол. По желание отстрани правим хапки от кашкавал на клечка (може и маслини да забучите например).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: