Пролетни сарми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пролетни сарми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • лозови листа - млади
  • За соса
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 1 кофичка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания зелен лук в олиото и 2 с.л. вода. Щом лукът остане само на мазнина, прибавете каймата и предварително сварения ориз. Добавете черен пипер и разбитото яйце. Разбъркате добре и овкусете със ситно нарязан копър.

Бланширайте лозовите листа и завийте сармички. Наредете ги в тенджера, притиснете с чиния, залейте с топла вода и ги варете на тих огън.

Разбийте яйцата, прибавете брашното и варете соса на водна баня. Щом сосът се посгъсти, сложете сметаната и свалете от огъня. Поднесете сармичките със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: