Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешко шишче с Дзадзики сос

Пилешко шишче с Дзадзики сос

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пилешко шишче с Дзадзики сос
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
30/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Специално за онези, които знаят как да се наслаждават на вкусната храна - ароматни шишчета с класически дзадзики сос"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 ч.л., сух
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пилешки гърди - 1 кг
  • За соса
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • краставици - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1/4 чаша зехтин, лимоновия сок, 2 скилидки счукан чесън, ригана и 1/2 чаена лъжичка сол в голяма купа.

Поставете нарязаното на парченца пиле в плик и го залейте с маринатата. Изкарайте колкото можете повече от въздуха в плика и оставете в хладилник за около 2 часа.

Смесете киселото мляко, краставицата, 1 супена лъжица зехтин, оцет, 1 скилидка чесън счукан чесън и 1 щипка сол.

Така приготвения сос Дзадзики също сложете в хладилник за около 2 часа, за да може всяка съставка да си отдели аромата.

Накиснете дървените шишове за около 15 минути във вода. Извадете вече маринованото пиле и подредете шишовете.

Печете на скара или грил тиган за около 8 минути от всяка страна. Сервирайте шишчетата със сос.

Пилешкото шишче с Дзадзики сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: