Лесно домашно сирене

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
06/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л по възможност домашно
  • заквасена сметана - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 и 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата и сметаната. Междувременно слагате млякото със солта на котлона до завиране.

Когато започне да ври, прибавяте сметаново-яйчната смес и бъркате, докато не се сгъсти.

Става на парцалчета като пресечено - не се притеснявайте така трябва да е! След това изсипвате в тензух, връзвате отгоре и го закрепвате някъде да се изцеди.

Може да стане за няколко часа, но аз за по-сигурно винаги го правя преди лягане и сутрин е готово.

Вкусът е нещо средно между домашно сирене и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Домашното си е домашно!
15.05.2016 01:29
6
Покажи всички подкоментари
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Чудна рецепта
09.05.2016 00:33
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сиренето по принцип става със мляко и мая за сирене.
09.05.2016 00:26
4
1
Покажи всички подкоментари
Стан Ой
Стан Ой
Правил съм сирене у дома, но на подобна рецепта за пръв път попадам. Чудно ми е яйцата за какво се слагат?
06.05.2016 14:11
2
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Интереснарецепта.Само с тези яйца се сирене ли ще се получи.Никога не съм опитвала подобно нещо.
06.05.2016 10:00
1
Покажи всички подкоментари