Бабина торта

К КК К
Готвач
1577281689231
Бабина торта1 / 2
21/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • шоколад - 60 г
  • бадеми - 100 г
  • лимони - сокът на половината
  • галета - 80 г
  • За шоколадовата глазура
  • шоколад - 100 г
  • захар - 100 г
  • портокал - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • Продукти за шоколадовия крем
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • шоколад - 100 г
  • какао - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две купи разделяме белтъците от жълтъците. Вземаме купата с жълтъците и в нея слагаме 100 грама захар и разбиваме, докато станат на сняг, около 20 минути, и след това слагаме настъргания шоколад, бадемите, сока на половината лимон, галетата и след това и предварително разбитите белтъци.

Разбъркваме внимателно сместа. След това я изсипваме в предварително намазнена тава и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като изстине тортата, я разрязвам на три блата с помощта на конец.

Приготвяме глазурата:

В купа слагаме захар, шоколада малко вода и сока от портокала и лимона и варим, докато почне да прави плюски.

След това вземаме блатовете и ги заливаме един по един, да стане като торта, а отгоре заливаме с шоколадов крем и малко сметана за украсата.

Шоколадовия крем: 100 мл от млякото ги отделяме и разбиваме с яйцата, какаото, брашното и настъргания ни предварително шоколад. Останалото мляко го загряваме със захарта, като почне да ври, намаляваме котлона, слагаме останалите продукти и бъркаме, докато се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Доколкото знам бабините торти са с домашен крем и отгоре се поръсват с орехи ,а не с шоколадова глазура ,явно това е нова версия на бабина торта ;))
27.05.2016 20:53