Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешко месо с броколи и ориз

Пилешко месо с броколи и ориз

Пилешко месо с броколи и ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
21/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Любимото ни пиле с ориз сега вече е още по-свежо и вкусно, защото добавихме и броколи"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • броколи - 5 розички
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се пилешкото бутче в подсолена вода. Кожата се отделя, месото се накъсва на парченца. Загрява се олио и запържваме ситно нарязан лук. Добавя се оризът, бърка се да стане прозрачен. Налива се гореща вода, поръсваме сол и черен пипер.

Месото се връща в тенджерата при ориза. Броколите се накъсват на едри розички и прибавяме при ориза заедно с нарязан магданоз.

Прехвърля се в тавичка, като гледаме водата да е малко над продуктите. Печем в загрята фурна 200 градуса за 30 минути до готовност на ориза.

Вкусно и здравословно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: