Украински зрази

ЛюсиЛюси
Новак
2019847280
Украински зрази
Снимка: Люси
1 / 6
13/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ето какво решихме да хапнем днес за обяд, чувствайте се поканени, приятели"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 2 глави
  • универсална подправка - подправка за кайма
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия бял без коричка
  • прясно мляко - 1 кафена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В млякото слагаме натрошена филия хляб. След 10-на минути слагаме каймата, подправката, яйцето и омесваме каймата.

Картофите се обелват и се сваряват, намачкват се на пюре.

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва до златисто. Картофеното пюре се смесва с лука.

После каймата се прави на малка палачинка, вътре се слага плънка и се завива (нещо като малки рула Стефани)

Пекат се в загрята до 190 градуса фурна около 20 минути - зависи от фурната. Така че трябва да гледате състоянието на каймата.

Много е вкусно и с плънка от ориз, пържени гъби или смачкано варено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: