Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Украински рибник

Украински рибник

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Украински рибник1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг филе /може и скумрия/
  • бутертесто - 500 г
  • лук - 4 глави
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
  • копър - 4 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разрязва на две и се разточва тънко. Едната част се слага в намазана с мазнина тава и върху него се разпределя нарязаното рибно филе.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Смесва се с нарязаните копър и магданоз, сол и бял пипер.

Рибата се поръсва с тази смес. Отгоре се слага другата част от тестото и рибникът се оформя като риба. Рибникът се намазва с разбито яйце и се пече половин час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: