Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Диетичен ръжен хляб със семена

Диетичен ръжен хляб със семена

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Диетичен ръжен хляб със семена1 / 6
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 хляб
"Не е ли чудесно да хапвате вкусен хляб, без да се притеснявате за фигурата си?"

Необходими Продукти

  • пшенични трици - 100 г
  • ръжено брашно - 100 г
  • слънчогледови семки - 2 с.л., белени, сурови
  • тиквени семки - 2 с.л., белени, сурови
  • ленено семе - 2 с.л.
  • маково семе - 2 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме триците с брашното, прибавяме киселото мляко със содата и солта и разбъркваме.

Добавяме семената и замесваме тесто. Прехвърляме в намаслена тавичка и оставяме да почине за 20 минути.

Печем хляба в предварително загрята фурна на 250 г за 10 минути, после намаляваме на 160 и печем до готовност, около 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника Иванова
Моника Иванова
втория път, когато беше по-тънко се получи по-сполучливо
27.09.2018 17:42