Алабаш с плънка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Алабаш с плънка1 / 2
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

  • алабаш - 1 кг (4 бр.)
  • лук - 2 бр.
  • шунка - 250 г
  • кашкавал - 50 г
  • жълтъци - 2 бр пресни
  • заквасена сметана - 4 - 5 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме главите алабаш и белим. Слагаме ги в подсолена вода и сваряваме за приблизително 30-35 минути.

Сварения алабаш изваждаме от водата и оставяме да изстинат. Отрязваме отгоре капачета и издълбаваме вътрешността. В олиото задушаваме нарязан ситно лук, нарязаната вътрешност на алабаша и нарязаната шунка.

Прибавяме и настъргания кашкавал и смесваме с разбитите жълтъци и заквасена сметана. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме и нарязан ситно пресен магданоз.

С получената смес напълваме алабаша. Слагаме в тавичка, наливаме вода и запичаме за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: