Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с банани, шоколад и дулсе де лече

Пай с банани, шоколад и дулсе де лече

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пай с банани, шоколад и дулсе де лече
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
27/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Десерт ли? Това не е просто десерт - това е великолепен с банани, шоколад и дулсе де лече"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • за плънката
  • банани - 2 - 3 бр.
  • течен шоколад - 150 г
  • дулсе де лече - 150 г
  • сметана - 200 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете брашното и нишестето. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Изсипете сместа в намаслена форма (с изпъкнало дъно в среда). Печете на 180 градуса около 15-20 минути. Извадете го и оставете да се охлади.

Поставете върху подходяща чиния. Сиропирайте леко с портокалов сок.

Наредете бананите, нарязани на кръгчета. Залейте ги с карамеленото мляко.

Сложете в хладилника за 30 минути. Извадете и покрийте с разтопения и охладен шоколад.

Върнете обратно в хладилника за десетина минути. Накрая украсете пая с розички от разбитата с пудра захар сметана.

Паят с банани, шоколад и дулсе де лече е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: