Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт с крем дулсе де лече и шоколад

Тарт с крем дулсе де лече и шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Тарт с крем дулсе де лече и шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
24/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Време е да се поглезите с един шоколадов тарт, за който по-късно ще ни благодарите"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 200 г
  • краве масло - 100 г студено и твърдо
  • яйца - 2 бр. М
  • захар - 80 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • Крем
  • кондензирано мляко - 180 мл
  • дулсе де лече - 120 г
  • прясно мляко - 100 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 25 г
  • Ганаш
  • сметана - 100 мл течна, 35% масленост
  • шоколад - 100 г черен, 70% какао
  • Още
  • бял шоколад - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото сипете в купа брашното, захарта и бакпулвера. Хубаво ги разбъркайте и нарежете към тях студеното масло на парченца.

Втрийте с пръсти, докато сухите съставки се навлажнят и се образуват маслени трохи.

Чукнете яйцата в купичка и леко ги разбийте. Отмерете 70 грама от тях и сипете към маслените трохи, а останалото яйце заделете.

Омесете тестото, докато стане гладко. Разточете го във форма, по- голяма от размера на формата за тарт, която ще използвате. Моята е правоъгълна с приблизителни размери 35/12 см с падащо дъно (има разлика между откопчаващо се дъно и падащо дъно)

Покрийте с тестото тавичката, като хубаво го прилепнете по стените и дъното. Приберете за 15 минути във фризер.

Надупчете блата за тарт с вилица и го сложете във загрята на 180°C фурна за 15 минути или докато добие лек загар.

Докато се пече блатът, направете крема. За него загрейте на слаб/умерен огън кондензираното мляко, дулсе де лече и половината обикновено прясно мляко.

Разбийте яйцата със брашното и останалото мляко. Налейте на струйка към сместа на котлона и бъркайте 8 минути или докато кремчето се сгъсти.

Налейте го на равен пладт върху изпечения вече блат.

Оставете за 1 час тарта да изстине и кремът да стегне добре.

Тогава се заемете с шоколадовия ганаш.

Загрейте сметаната на слаб/умерен огън - 90 градуса. Натрошете вътре черния шоколад и бъркайте, докато се разтопи и стане еднородна и гладка смес.

Сипете върху крема и загладете добре.

След като изстине и стегне шоколадовият ганаш, приберете тарта в хладилник, докато дойде моментът да го сервирате.

Непосредствено преди поднасяне поръсете със стружки от белия шоколад.

Разкошен тарт с крем дулсе де лече и шоколад, подходящ за изискан десерт или компания за чаша хубаво кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: