Джамбалая

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Джамбалая
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
15/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пикантно и богато ястие, която съчетава в себе си най-доброто от американската и френската кухни!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • скариди - 12 - 15 бр. или 200 г филе от риба
  • пилешко месо - 200 г или телешко месо
  • наденица - 200 г италианска (сладка или люта)
  • бульон - 3 1/2 ч.ч. пилешки или телешки
  • лук - 1 ч.ч. нарязан шалот
  • чушки - 1 ч.ч. нарязана зелена
  • целина - 1 ч.ч. нарязана
  • чесън - 2 с.л. ситно нарязан
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • каджун - 2 с.л. CAJUN съдържа: червен пипер, черен пипер, риган, лютив пипер,
  • сух лук, сух чесън, кимион
  • червен пипер - 1 ч.л сладък или лют
  • зехтин - 4 с.л.
  • кориандър - връзка или магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и наденицата се запържват в зехтина. В същата мазнина се задушават зеленчуците, накрая се прибавя оризът.

Всичко се смесва в тавичка и се поставя във фурната на 180 градуса за 30-40мин.

Когато е готово се поръсва с накълцан пресен кориандър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: