Начин на приготвяне
Загрейте половината от маслото, запържете за кратко ситно нарязания лук. Добавете зърната бял пипер, залейте с виното и кипнете. Към врящата смес добавете добре почистените миди и половината от нарязания девесил.
Захлупете тигана и варете 4-5 минути на силен огън, като от време на време то разтърсвате. С решетъчна лъжица извадете мидите и ги оставете настрана да се охладят. Почистете ги от черупките, като задължително изхвърлите тези, които не са се отворили. Прецедете остатъка от сока от варенето и го запазете.
Загрейте останалото масло. Добавете настъргания морков и задушете за 4-5 минути. Налейте прецедения сок от мидите и кипнете. Варете на умерен огън около 5 минути докато сместа се сгъсти, след което налейте рибния бульон препеченото брашно, което сте разтворили с малко студена вода.
Оставете супата да поври 4-5 минути на умерен огън. Добавете сметаната, задушените миди, останалия девисил, предварително нарязан на ленти и перното. Оставете на котлона още 2-3 минути.
Поднесете супата гореща и гарнирана с препечен хляб.