Начин на приготвяне
Загрейте олиото в голям и дълбок тиган на умерена температура и запържете нарязаното предварително пилешко месо на кубчета до златисто или за около 8-10 мин.
Извадете пилешките късчета и запържете лука нарязан предварително на кубчета до омекване около 4 мин.
Добавете чушките, нарязани на лентички, нарязания на ситно чесън, чоризото нарязано на парченца, и подправката Каджун. Гответе, като постоянно разбърквате за около 5 мин.
Върнете пилешките късчета, добавете ориза, нарязаните на кубчета домати и пилешкия бульон. Разбъркайте много добре и захлупете с капак.
Гответе до готовност на ориза за около 20 - 25 мин.
Джамбалаята с пилешко и чоризо е много вкусна.
Коментари