Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Джамбалайя – американски пилаф

Джамбалайя – американски пилаф

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Джамбалайя – американски пилаф
Снимка: Мария Симова
1 / 2
04/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ах, как ще си хапнем обилна порция от американския пилаф Джамбалайя, вас също ви черпим"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 400 г пушен
  • ориз - 350 г
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го поставете в купа със студена вода да престои за 20-30 минути.

Обелете и нарежете доматите на ситни кубчета. Почистете лука и чушките и нарежете на ситни кубчета.

Обелете и нарежете кренвиршите, нарежете ги на шайби.

В голям тиган нагрейте олиото и добавете шайбите кренвирш, запържете до златисто и ги извадете от тигана с решетъчна лъжица.

В същото олио прибавете последователно (с 3 минути интервал като разбърквате) лука, чушките, доматите, нарязаните скилидки чесън и доматеното пюре, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Прибавете запържените шайби кренвирш и много добре прецедения ориз, разбъркайте и налейте гореща вода 1 пръст над продуктите.

След като заври, намалете огъня на слаб и затворете капака на тигана, варите до готовност на ориза.

Преди сервиране на пилафа поръсете с прясно нарязан магданоз.

Този американски пилаф е просто, вкусно и изобилно американско ястие. Това е креолско ястие на щата Луизиана на основата на ориз.

Можете да замените някои съставки с други, но оризът и доматите остават непроменените съставки на Джамбалайя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: