Английски Фъч

07/01/2012
"Умираш за нещо сладко? Внимание, този сочен английски сладкиш действа пристрастяващо! Препоръчваме умерена консумация "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+2 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164 974
  • Преглеждания за месеца358
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментирана45 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пакетчето масло се стапя на огъня с пет супени лъжици какао, прибавя се захарта и прясно млякото. Сместа се завира 'клоква'.

Сваля се от огъня и от сместа се отделят 20 супени лъжици в съд, който се държи на топло.

В останалата изстудена смес се добавят 3 яйца, 1.5 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, натрошени орехи, ванилия. Сместа се изсипва в намазнена и леко набрашнена тава и се пече около 15-20 мин.

Вади се от фурната и се оставя да полуизстине, след което се залива със сместа отделена в съда, която служи за глазура.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 94
4 33
3 18
2 9
1 6
Дай твоята оценка:

Коментари (45)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
05.06.2016 13:27
Направо да го схруска човек.
0
1
Sunshinemama
Sunshinemama
01.02.2016 17:17
Шоколадов сладкиш Фъч


Известно време не съм показвала нищо шоколадово. Това хич не е в мой стил. Затова се поправям веднага с едно сладкишче. Рецептата е от пакетчето какао на д-р Йоткер и от доста време ми е пред очите.



Необходими продукти:

200 гр. масло
200 гр. захар
40 гр. какао
125 мл прясно мляко
3 средно големи яйца
160 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
70 гр. смлени орехови ядки

• Маслото, захарта, предварително пресятото какао и млякото се смесват в подходящ за варене съд. Така получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя да ври три минути, след което се отстранява от котлона и се оставя да изстине. За глазурата се отделят 175 мл от сместа.
• Трите белтъка се разбиват на сняг с 2 ч.л. захар. Трите жълтъка се разбиват с миксер на ниска степен, като към тях постепенно се прибавя какаовата смес. Брашното , предварително смесено с бакпулвера и ореховите ядки, се прибавя към сместа, след което се добавят внимателно и белътците.
• Тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава (моята е с диаметър 23 см) и се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.
• След като сладкишът изстине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула и се оставя да се охлади.
0
0
Анин
Анин
29.01.2016 21:25
Фъчът е десерт, който не трябва да е брашнен като кекс например, и в това му е чара-не е сбит, маслото се усеща и е мек. Така, че повече брашно не трябва да се слага.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти