Английски Фъч

07/01/2012
"Умираш за нещо сладко? Внимание, този сочен английски сладкиш действа пристрастяващо! Препоръчваме умерена консумация "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо155 828
  • Преглеждания за месеца2375
  • Преглеждания за седмицата474
  • Коментирана45 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • масло - 125 г
  • какао - 5 с.л.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • орехи
  • ванилия

Приготвяне на Английски Фъч

Пакетчето масло се стапя на огъня с пет супени лъжици какао, прибавя се захарта и прясно млякото. Сместа се завира 'клоква'.

Сваля се от огъня и от сместа се отделят 20 супени лъжици в съд, който се държи на топло.

В останалата изстудена смес се добавят 3 яйца, 1.5 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, натрошени орехи, ванилия. Сместа се изсипва в намазнена и леко набрашнена тава и се пече около 15-20 мин.

Вади се от фурната и се оставя да полуизстине, след което се залива със сместа отделена в съда, която служи за глазура.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 160 гласували
5 94
4 33
3 18
2 9
1 6
Дай твоята оценка:

Коментари (45)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
05.06.2016 13:27
Направо да го схруска човек.
0
1
Sunshinemama
01.02.2016 17:17
Шоколадов сладкиш Фъч


Известно време не съм показвала нищо шоколадово. Това хич не е в мой стил. Затова се поправям веднага с едно сладкишче. Рецептата е от пакетчето какао на д-р Йоткер и от доста време ми е пред очите.



Необходими продукти:

200 гр. масло
200 гр. захар
40 гр. какао
125 мл прясно мляко
3 средно големи яйца
160 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
70 гр. смлени орехови ядки

• Маслото, захарта, предварително пресятото какао и млякото се смесват в подходящ за варене съд. Така получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя да ври три минути, след което се отстранява от котлона и се оставя да изстине. За глазурата се отделят 175 мл от сместа.
• Трите белтъка се разбиват на сняг с 2 ч.л. захар. Трите жълтъка се разбиват с миксер на ниска степен, като към тях постепенно се прибавя какаовата смес. Брашното , предварително смесено с бакпулвера и ореховите ядки, се прибавя към сместа, след което се добавят внимателно и белътците.
• Тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава (моята е с диаметър 23 см) и се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.
• След като сладкишът изстине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула и се оставя да се охлади.
0
0
Анин
29.01.2016 21:25
Фъчът е десерт, който не трябва да е брашнен като кекс например, и в това му е чара-не е сбит, маслото се усеща и е мек. Така, че повече брашно не трябва да се слага.
0
1
A Sta
02.05.2015 22:15
Супер десерт се получи! Сложих 2 ч.ч брашно вместо 1 и 1/2 чаши и добавих 2 с.л смлени бадеми вместо орехи. Печенето до готовност отне около 50 минути на 180 градуса, тъй като тавичката беше по-малка и слоя тесто по-дебел. Към глазурата добавих и шоколадови стърготини. Поздрави :)))
1
0
zver4ana
24.04.2015 23:23
Много вкусно и красиво стана, но наистина трябва повече брашно и се пече 40 мин.
0
0
АВ
03.02.2015 23:11
Така наречената глазура е твърде течна и по - скоро напоява сладкиша. Брашното е малко. Поне още две - три лъжици трябва да се добавят. Печенето е поне 35-40 мин и то на 200 градуса. Моля, в публикуваните рецепти да се посочва на колко градуса, в каква фурна / студена, загрята /, на кое ниво и колко време се пече. Като цяло рецептата не е точна.
4
1
рита
14.05.2015 14:00
аз слагам готварски шоколад в заливката и така се сгъстява
1
0
Сиси
06.02.2014 18:30
Прекрасен,аз сложих малко повече брашно и в глазурата две лъжици течен шоколад :)
6
3
Дени
06.02.2014 15:30
Сладкиша е много сполучлив,бърз и лесен.Благодаря на Мария!
0
1
Аладинка
27.01.2014 22:27
Страхотен ми се получи, същият вкус като сладкиша на мама (за който нямах рецепта). Аз използвах фина кафява нерафинирана захар и го заливам с разтопен черен шоколад. Мерси за рецептата :)
1
2
Ивелина
25.11.2013 15:59
Сладкиша стана много вкусен,аз пекох на 220 градуса,за около 20мин..получи се много добре,в глазурата разтопих и почти 1 шоколад,и надупчих леко блата с вилица.Блата е подобен по вкус на торта Гараш
1
1

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с