Тази рецепта коментираха

Анонимен
Потребител#234921
Потребител#234921
страхотен е
17.07.2019 14:54
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Направо да го схруска човек.
05.06.2016 13:27
1
Sunshinemama
Sunshinemama
Шоколадов сладкиш Фъч


Известно време не съм показвала нищо шоколадово. Това хич не е в мой стил. Затова се поправям веднага с едно сладкишче. Рецептата е от пакетчето какао на д-р Йоткер и от доста време ми е пред очите.



Необходими продукти:

200 гр. масло
200 гр. захар
40 гр. какао
125 мл прясно мляко
3 средно големи яйца
160 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
70 гр. смлени орехови ядки

• Маслото, захарта, предварително пресятото какао и млякото се смесват в подходящ за варене съд. Така получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя да ври три минути, след което се отстранява от котлона и се оставя да изстине. За глазурата се отделят 175 мл от сместа.
• Трите белтъка се разбиват на сняг с 2 ч.л. захар. Трите жълтъка се разбиват с миксер на ниска степен, като към тях постепенно се прибавя какаовата смес. Брашното , предварително смесено с бакпулвера и ореховите ядки, се прибавя към сместа, след което се добавят внимателно и белътците.
• Тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава (моята е с диаметър 23 см) и се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.
• След като сладкишът изстине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула и се оставя да се охлади.
01.02.2016 17:17
6
3
Анин
Анин
Фъчът е десерт, който не трябва да е брашнен като кекс например, и в това му е чара-не е сбит, маслото се усеща и е мек. Така, че повече брашно не трябва да се слага.
29.01.2016 21:25
1
2
2
Покажи всички подкоментари
A Sta
A Sta
Супер десерт се получи! Сложих 2 ч.ч брашно вместо 1 и 1/2 чаши и добавих 2 с.л смлени бадеми вместо орехи. Печенето до готовност отне около 50 минути на 180 градуса, тъй като тавичката беше по-малка и слоя тесто по-дебел. Към глазурата добавих и шоколадови стърготини. Поздрави :)))
02.05.2015 22:15
4
1
zver4ana
zver4ana
Много вкусно и красиво стана, но наистина трябва повече брашно и се пече 40 мин.
24.04.2015 23:23
1
1
Покажи всички подкоментари
АВ
АВ
Така наречената глазура е твърде течна и по - скоро напоява сладкиша. Брашното е малко. Поне още две - три лъжици трябва да се добавят. Печенето е поне 35-40 мин и то на 200 градуса. Моля, в публикуваните рецепти да се посочва на колко градуса, в каква фурна / студена, загрята /, на кое ниво и колко време се пече. Като цяло рецептата не е точна.
03.02.2015 23:11
7
3
1
Покажи всички подкоментари
Сиси
Сиси
Прекрасен,аз сложих малко повече брашно и в глазурата две лъжици течен шоколад :)
06.02.2014 18:30
7
3
Дени
Дени
Сладкиша е много сполучлив,бърз и лесен.Благодаря на Мария!
06.02.2014 15:30
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Аладинка
Аладинка
Страхотен ми се получи, същият вкус като сладкиша на мама (за който нямах рецепта). Аз използвах фина кафява нерафинирана захар и го заливам с разтопен черен шоколад. Мерси за рецептата :)
27.01.2014 22:27
4
3
Ивелина
Ивелина
Сладкиша стана много вкусен,аз пекох на 220 градуса,за около 20мин..получи се много добре,в глазурата разтопих и почти 1 шоколад,и надупчих леко блата с вилица.Блата е подобен по вкус на торта Гараш
25.11.2013 15:59
2
1
христова58
христова58
наистина е хубав правила съм го но с 2чч брашно и слагам 1кч сладко от вишни
19.11.2013 08:45
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Деси Макаронска
Деси Макаронска
Стана много вкусен страхотен е
18.11.2013 22:04
1
1
анонимен
анонимен
сладкишът е хубав,но може да напишете на колко минути се пече pls:)
18.11.2013 19:12
1
2
Покажи всички подкоментари
Дени
Дени
На мен брашното ми идва малко! Сместа стана прекалено рядка и дори малко от сместа изтече през закопчалката на формата! Защо не е посочена температура за печене? Ние да гадаем ли?
18.11.2013 17:15
4