Шарен кекс с кисело мляко

11/12/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Обикновен, но много вкусен и пухкав домашен кекс нежен портокалов аромат"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164 845
  • Преглеждания за месеца1952
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана30 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Разбийте яйцата със захарта до пухкава консистенция и добавете последователно портокаловата кора, олиото и киселото мляко. Разбийте с миксера добре и на порции сипвайте смесените предварително брашно, ванилия и бакпулвер.

Разбийте отново хубаво и отделете 1/3 от сместа, която се разбива с какаото. Намазнете и леко набрашнете кексова форма. Започнете да редувате бяла, кафява, бяла смес до изчерпване.

Сложете кекса да се пече, като проверявате готовността му с клечка, която трябва да излезе суха. Готовият сладкиш леко се охлажда, обръща се върху поднос и се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 47
4 18
3 19
2 7
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (30)

Ivo
Ivo
15.05.2016 16:58
Не слагайте кекса в загрята фурна !!! Ще остане суров от вътре и прегорял от вън.
2
0
Янка Атанасова
Страхотен става този кекс, аз го правя редовно. С разлика, че прибавям и портокаловия сок и го правя без кисело мляко.
0
9
Борислава
Борислава
29.10.2015 23:26
Кекса стана чудесен и мисля, че ще ми стане любим! От горе го намазах с шоколад и сладко от малини. Благодаря за страхотната рецепта !
2
3

Виж всички коментари или напиши такъв