Начин на приготвяне
Нарязваме кадаифа на ситно, слагаме го в подходящ тиган, добавяме кравето маслото и го запържваме на котлона, след което го сваляме от котлона, добавяме тахана и фъстъченото масло, разбъркваме и оставяме да изстине.
Поставяме 2 кори за баклава на плота хоризонтално, между тях намазваме с масло и нарязваме корите на ленти с ширина около 3 пръста.
Поставяме от плънката в единият край и прегъваме на триъгълник.
Така продължаваме да прегъваме на триъгълник, докато лентата свърши. Слагаме завитите баклави в загрята на 180 °C фурна.
Пекат се до приятен загар на корите. Оставят се да изстинат и се потапят в разтопения шоколад.
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Поръсваме всяка баклавичка с филитирани бадеми.
Сервираме шоколадова суха баклава след втвърдяване на шоколада.
Вижте също как се реже баклава на ромбоиди, както и как да залеем баклава правилно.