Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Баклава»Шоколадова суха баклава

Шоколадова суха баклава

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5676k2k6
Шоколадова суха баклава
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Една различна шоколадова суха баклава, която ще шашне гостите ви"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 опаковка
  • краве масло - 120 г разтопено за намазване на корите
  • плънка
  • пресен кадаиф - 200 г
  • краве масло - 1 с.л
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • фъстъчено масло - 200 г
  • за покриване
  • шоколад - 250 г млечен или черен
  • филитирани бадеми - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кадаифа на ситно, слагаме го в подходящ тиган, добавяме кравето маслото и го запържваме на котлона, след което го сваляме от котлона, добавяме тахана и фъстъченото масло, разбъркваме и оставяме да изстине.

Поставяме 2 кори за баклава на плота хоризонтално, между тях намазваме с масло и нарязваме корите на ленти с ширина около 3 пръста.

Поставяме от плънката в единият край и прегъваме на триъгълник.

Така продължаваме да прегъваме на триъгълник, докато лентата свърши. Слагаме завитите баклави в загрята на 180 °C фурна.

Пекат се до приятен загар на корите. Оставят се да изстинат и се потапят в разтопения шоколад.

Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Поръсваме всяка баклавичка с филитирани бадеми.

Сервираме шоколадова суха баклава след втвърдяване на шоколада.

Вижте също как се реже баклава на ромбоиди, както и как да залеем баклава правилно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: