Арменски сладки с орехи и локум

20/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Ето и любимата ни рецепта за прочутите арменски сладки, на които никой не може да устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 018
  • Преглеждания за месеца11602
  • Преглеждания за седмицата1490
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.

Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.

Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят. Извадете ги от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ToniBikova
ToniBikova
10.01.2017 19:37
Страхотна рецепта, много лесно и вкусно.Правихме топчетата заедно с моята 4 годишна дъщеря и после си облизахме пръстите.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв