Арменски сладки с орехи и локум

20/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Ето и любимата ни рецепта за прочутите арменски сладки, на които никой не може да устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 109
  • Преглеждания за месеца613
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.

Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.

Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят. Извадете ги от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.подобни рецепти тук

5 17
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Йорданка Ковачева
Чудно вкусни станаха!!! Благодаря за хубавата рецепта!
Вместо локум сложих твърдо желирано сладко от дюли, стана вълшебно.
Когато се сдобия с локум ще ги направя отново.
0
0
Vilivitska
Vilivitska
17.02.2017 10:49
Отивам да ги правя. Да видим какво ще стане. Страхувам се при печенето да не ги изсуша много или пък да останат сурови вътре.
0
0
Тодорова
Тодорова
05.02.2017 22:51
Уникално лесни и невероятно вкусни! През цялото време си мислех че е пропусната Захарта в тестото, но не ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв