Начин на приготвяне
За да приготвите тези бързи, лесни и вкусни арменски локумки, ще ви са необходими бързина и предварителна подготовка. Бързината си я имате, затова започнете с предварителната подготовка.
Пресейте предварително точно измереното брашно, отделно си подгответе чаената лъжичка сода и щипка сол. Нарежете локума на парченца и постилате вашата тавичка с хартия за печене. В тенджерка налейте олиото и водата и поставете на огъня да заврат.
След като това стане, добавете солта и содата, разбъркайте и свалете тенджерата от огъня. С шпатула, при бързо и енергично бъркане, добавяйте брашното в врялата смес, докато получите еднородна лепкава топка тесто.
Вземете парче от парещото тесто колкото орех, разплескайте на питка и прибавете в средата и парче локум и орехова ядка, завийте и оформете на топче. Така бързо оформяте цялото тесто на топчета и ги редите на един пръст разстояние едно от друго в постланата с хартия тесто.
Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете докато порозовеят. Още горещи, овалвате топчетата обилно в смесените пудра захар и ванилия, редите в подходящ съд да се охладят.
Бързи, лесни и топящи се в устата локумки!
Коментари