Домашни арменски сладки

Домашни арменски сладки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Перфектни за всеки ден и за всяко следобедно кафе - домашни арменски сладки"

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • локум
  • орехи
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете да заврат водата и олиота. Добавете содата и солта.

След като сместа заври, изсипете брашното наведнъж и бъркайте енергично до получаване на гладко тесто.

Готовото парено тесто, оставете да се изстине и го разделете на малки топчета. Поставете във всяко топченце късче локум и парче орехче.

Така приготвените сладки наредете в тава, застлана с хартия, и изпечете до златисто. Докато топченцата са горещи, ги оваляйте в пудра захар.

Наредете готовите арменски сладки ги в поднос и отново ги посипете с пудра захар. Оставете да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Баш Майстора
Баш Майстора
Супер рецепта. Поздрави
20.03.2022 19:48