Начин на приготвяне
От брашното, смлените бадеми, водата, содата, олиото и ванилията се замесва гладко тесто. То трябва да е средно меко и няма да лепне, защото е доста мазно.
Включете фурната да загрее до 180 градуса и си пригответе две тавички покрити с хартия за печене.
Късайте парченца от тестото, приблизително големи колкото орех. Сплесквайте и във центъра слагайте парченце локум и цял или половинка бадем. Затваряйте добре тестото съединявайки краищата и овалвайте на топче.
Подредете готовите бадемови сладки в тавата и печете до лек загар за около 20 минути (зависи от големината).
В дълбока чиния си пригответе пудра захар в обилно количество. Може да смесите с още ванилия или смлени бадеми.
Изпечените арменски сладки оставете леко да поизстинат и все още топли ги оваляйте обилно в захарта, така че хубаво да полепне.
Хапвайте арменските сладки с бадеми, когато изстинат, ако успеете да им устоите, а за по- нетърпеливите може и веднага.
Да ви е сладко!