Пиле в бекон

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пиле в бекон1 / 2
01/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Истинска кулинарна вакханлия е на път да се разрази в кухнята ни"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 парчета бяло
  • бекон - 6 резена
  • дафинов лист - 6 бр.
  • лук - 3 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чушки - 12 бр. смесени зелени и червени
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната да загрява на 200 градуса. Пилешкото бяло месо измиваме, подсушаваме и поръсваме с черен пипер, сол и червен пипер на вкус.

На всяко парче месо слагаме по един дафинов лист и увиваме в резен бекон. Почистваме лука и нарязваме на едро. Чушките почистваме от дръжките и семената и също нарязваме.

В подходяща тавичка, намазана с мазнина, слагаме парчетата месо и запичаме в горещата фурна от двете страни за около 15 минути. Изваждаме тавичката от фурната и наливаме при месото бялото вино и прибавяме нарязаните зеленчуци.

Връщаме във фурната и запичаме още около 15 минути или колкото е необходимо до готовност. Преди сервиране отстраняваме дафиновите листа и поръсваме порциите със ситно нарязан зелен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: