Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Меренге с шоколадов мус и лешници

Меренге с шоколадов мус и лешници

Меренге с шоколадов мус и лешници
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
20
"Хрупкава и сочна хапка за всички, които просто не могат да не хапват сладичко всеки ден"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • лешници - 100 г смлени
  • захар - 200 г
  • За пълнежа
  • сладкарска сметана - 250 мл течна
  • млечен шоколад - 200 г
  • За поръсване
  • лешници - 30 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг, като постепенно добавяте от захарта. Сложете лешниците и разбъркайте с шпатулка.

В тава, застлана с хартия за печене, с лъжица сложете от сместа, като образувате кръгове. Печете бисквитите в загрята фурна на 70 градуса около два часа и извадете да изстине.

Загрейте сметаната и добавете начупения шоколад. Разбъркайте да се разтопи и приберете в хладилник.

Щом сместа е изстинала, я разбийте с миксер до получаване на крем.

Слепете две платки от меренгето с крем и поръсете с лешници.

Меренгето с шоколадов мус и лешници е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: