Пиринска яхния

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пиринска яхния
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Дали от чистия въздух или от ароматните подправи, но това е най-вкусната яхния, която сме опитвали напоследък"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр., пресни или от консерва
  • картофи - 500 г
  • маслини - 100 г
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции, а лука - на кубчета.

В тиган сипете олио и запържете 1/2 от лука. Добавете парчетата месо и хубаво ги запържете.

Прибавете останалия лук, сол и черен пипер. След като се запържи, добавете доматите обелени и нарязани на ситно. Прибавете червения пипер и налейте вода, колкото да покрие месото.

Оставете да ври 10 минути.

Добавете нарязаните на филийки гъби и чубрицата.

Оставете яхнията да ври около 30 минути. След това прибавете маслините и след няколко минути - нарязаните картофи.

След 20 минути яхнията със свинско е готова, свалете от котлона и поръсете с нарязан магданоз.

Пиринската яхния е готова.

Адаптирано от книгата От супата до десерта

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: