Начин на приготвяне
В тенджерка с олио задушавам лука, нарязан на полумесеци, и моркова на кубчета.
Прибавям нарязаната на по-едри парчета чушка и като се позапържи и тя слагам салама, нарязан на колелца (в случая е Македонска наденица на Леки, 2 парчета).
Като се поизпържи и саламът и из кухнята се разнесе приятен аромат слагам брашното, пообърквам, добавям червения пипер и заливам с водата.
Посолявам, поръсвам с черен пипер, слагам и зърна черен пипер, някой път и дафинов лист. Оставям я да къкри на огъня до лекото и сгъстяване.
След първите 5 минути добавям и един обелен и настърган домат или доматено пюре, или кетчуп. Аз в случая имах малко доматена манджичка от буркан и я оползотворих, като я сипах в яхнията.
Когато е готова слагам ситно нарязаните или пресованите скилидки чесън и я поръсвам със суха чубрица, предполагам, че може и магданоз да се нареже , но домашните го недолюбват :) Ако обаче слагате магданоз, не я подправяйте с чубрица и дафинов лист.
Съвети:
1. Количествата на продуктите могат да варират според вашето желание, а също и начина на нарязването им.
2. Може да пропуснете или добавите продукт според вашия вкус, като например маслини.
3. Чудесна гарнитура за тази манджичка са варен ориз или картофено пюре.
Саламената яхния е готова.
Коментари