Бежанска яхния

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Бежанска яхния
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
22/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкъщи питат само за тази яхния, друго не се иска"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • маслини - 150 г черни
  • домати - 2 бр.
  • магданоз
  • зехтин - за готвене
  • черен пипер
  • чушки - 2 бр. червени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава в зехтина до омекване.

Към него се добавят нарязаните на едри кубчета картофи, надребнените домати, чушките и маслините. Всичко се задушава за кратко и се добавя вода, колкото да покрие продуктите за яхнията.

Оставя се да къкри на тих огън до омекване на картофите и чушките. Ако искате бежанската яхния да е по-рядка, може да я разредите с още малко вода.

Накрая картофената яхния се овкусява със сол и черен пипер. При поднасяне постното ястие се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: