Класическа боб чорба

22/01/2012
от Бай ДанчоНовак
"Любим вкус на мнозина, с който ще отгледаме и децата си!"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 354
  • Преглеждания за месеца1303
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сложете предварително накиснатия боб с 2 л вода да кипне. Оставете го да ври около 15 минути. Отцедете го и го сложете отново на котлона, но с 3 л гореща вода.

Оставете да ври за около час и 30 минути без да покривате с капака плътно. Добавете предварително почистените и нарязани ситно лук, моркови, чушки.

След час добавете обеления и нарязан домат. Запържете брашното в сгорещеното олио, до получаване на златист цвят. Добавете червен пипер, разбъркайте за кратко и разредете с малко от бульона на боба.

Прибавете запръжката в тенджерата, като разбърквате. Кипнете отново за 5 минути, свалете тенджерата и добавете ситно нарязаните магданоз и джоджен.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 24
4 4
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

PP
PP
27.09.2015 17:12
прфектно, само добавих един ситно нарязан на кубюета картоф
2
1
Rino12
Rino12
21.12.2014 16:01
Много сложно... :-)))
0
1
Мария
Мария
21.12.2014 09:09
По колко часа варите боба-Ако е накиснат от вечерта,яденето става готово за час и половина
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв