Бобена чорба

СофияСофия
Новак
3814628159
Бобена чорба
Снимка: София
1 / 4
21/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Любимата на всички бобена чорба в лесен за приготвяне и много вкусен вариант със запръжка"

Необходими Продукти

  • боб - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 250 г доматени кубчета
  • чушки - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За запръжката
  • олио - 60 мл
  • олио - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за една нощ.

Отцежда се и се залива с 2 л вода, вари се заедно с 1 с.л. олио и със ситно нарязаните лук и моркови за час и половина.

Когато бобът омекне се добавят и нарязаните чушки, домати и джоджен.

Боб чорбата се овкусява със сол и черен пипер на вкус и се вари още 10 минути.

В горещо олио се запържва брашното, слага се червеният пипер и сместа се добавя към чорбата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: