Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Черен дроб по оригинална рецепта

Черен дроб по оригинална рецепта

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528522331k2
Черен дроб по оригинална рецепта1 / 2
08/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свински черен дроб - 1 кг
  • чушки
  • ябълки
  • прясно мляко - за накисване на дроба
  • сол
  • черен пипер
  • червен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се накисва в прясно мляко, за да стане мек. Престоява 5-6 часа. Изважда се, подсушава се и се нарязва на филийки.

В тигана се слага олио и се изпържват лукът, чушките и ябълките. Добавя се черният пипер. Изваждат се от тигана и в него се пържи дробът, овалян в брашно. Изтръсква се да не загаря.

След това се смесва дробът и запържените лук, чушки и ябълки. Става превъзходно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: