Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъбен сос

Свински пържоли с гъбен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
Свински пържоли с гъбен сос1 / 3
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Едва ли ще изненадаме някой с тази рецепта, но това е една безотказна домашна рецепта, която заслужава да си запаметите някъде"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 броя свински пържоли
  • вино - 1 ч.ч. бяло или червено
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • скилидки - 4 - 5 чесън
  • гъби - 150 - 200 г
  • кисели краставички - 3 - 4 броя, по желание
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • мащерка - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите и ги натъркайте със сол, черен пипер и мащерка. Подредете ги в намазнена тава, долейте виното и ги сложете да се запекат.

За соса в тенджера запържете брашното в сгорещеното масло и разредете с млякото при непрекъснато бъркане.

Добавете накълцания чесън, гъби и кисели краставички, както и овкусете с подправки, щом сосът се сгъсти.

Залейте вече изпечените пържоли със соса и запечете за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
535
48
39
21
10
Дай твоята оценка: