Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Петел с червени домати и гъби

Петел с червени домати и гъби

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Петел с червени домати и гъби1 / 2
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • домати - 500 г
  • гъби - 500 г
  • черен пипер
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме петела на порции и го запържваме в сгорещеното олио. След това го заливаме с топла вода, колкото да покрие месото и варим за 30 мин.

След това добавяме нарязаните на ивици лук и гъби, посоляваме и добавяме подправките. Оставяме на тих огън да се вари до готовност на месото.

След това добавяме настърганите на едро ренде домати и варим още 30 мин.

Накрая добавяме брашното, размито с малко вода, и магданоза и доваряваме още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: