Домашни дюнери

от БогиНовак
31/03/2012
"Веднъж опитали от тези ароматни и вкусни домашни дюнери, повече никога няма да се наредите на опашка, за да си купите отнякъде, честна дума "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2 бр.
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо132 041
  • Преглеждания за месеца5657
  • Преглеждания за седмицата848
  • Коментирана21 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • хляб - 2 арабски питки за дюнер
  • мазнина - няколко с.л. олио
  • домати - 4 кръгчета
  • лук - 1/2 глава червен
  • картофи - 200 г пържени
  • майонеза - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • горчица - за гарниране
  • кетчуп - за гарниране

Приготвяне

Накълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.

Готовото пилешко се вади и в съшия тиган се доливат 2 с.л. мазнина. Слага се арабската питка и се притиска и завърта за кратко, докато хване лек загар. По същият начин направете и втората.

Във всяка питка сложете част от пилешкото, пържени картофи, по 2 резена домат и нарязан на тънки полумесеци лук.

Разбива се сос от киселото мляко и майонезата и се поливат дюнерите. Завиват се и се поднасят с малко кетчуп и горчица.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 45
4 12
3 5
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Изпрати
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
04.08.2016 10:53
Надявам се да ми остане време да пробвам това, изглежда чудесно
0
0
Джемиле Чешлиева
Обожавам всякакъв вид дюнери!
3
5
Радомира Михайлова
Станаха супер, само заменихме доматите с кисели краставички според сезона. И без кетчуп и горчица си ги хапнахме.Превърнах соса в чеснов :)
9
4
Йонко
Йонко
09.01.2016 20:45
Омг :O Горчица

Аз не ям горчица
3
6
Стилян
Стилян
08.06.2014 12:02
сега ште го опитаме :)
0
3
Светли
Светли
09.12.2013 12:19
ще опитам рецептата
4
0
ГАНчо
ГАНчо
29.11.2013 12:25
Дървени философи дюнер с пържени картофи НЕМААА!!!!и тъпи чеснови сосчета ,а питката хората ти я печат на место ПРЯСНААА!!!и няма нищо общо с тая подметка арабско хлебче !!!КОй не е ял много му здравее!!!!Яли сте и вие дюнер !!В Бг. са пълнаааа пумияяяя!!!!А ДА ВИ Е СЛАДКО
12
42
Аййй
Аййй
06.01.2014 19:05
В Бейрут и в Истанбул в дюнерите също слагат пържени картофи(даже малко повече отколкото в Бг.) Така, че мисля,че се правиш на интересен!
34
2
Георги
Георги
30.11.2013 19:41
що мислиш че няма картофи в дюнера? в германия са си екстра и се доплаща аз там ги ям не вяржам да са подметка ако знаеш по хубави сподели ни
16
4
vkr
vkr
31.08.2013 15:34
до Дюнерджията
аз пък съм в лондон и на всякъде слагат картофи не в самия дюнер а от страни но ги има !!!

8
4
Пламена
Пламена
18.08.2013 22:12
Стига сте спорили , няма строго определена рецепта за дюнер ! В Турция ги правят по един начин , в Гърция по друг , а в България по трети . Яла съм и в 3те държави и освен че съдържат кълцано печено месо нищо друго не е еднакво , дори питките в които се завиват нямат нищо общо в Турция приличат повече на дебела кора за баница , Гръцките са дебели като чинии едвам се завиват както е показано на снимката , а тук в заведенията за бързо хранене са нещо средно .
12
1
мел
мел
18.08.2013 20:09
В отговор на "Дюнерджията" : Аз съм в Париж и АБСОЛЮТНО във всички арабски заведения, където се предлага дюнер, слагат и пържени картофи и то в обилни количества, но не вътре, а отстрани до него в чинията. Предлага се и "за навън" в затворена тарелка - дюнер в арабска питка с много месо, салати и сосове + пържени картофи. Цената е между 5,50 - 8 евро, в зависимост от квартала, в който се намира заведението.
12
0

Най-популярните рецепти от категорията