Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко руло с гъби и пушено сирене в тесто

Агнешко руло с гъби и пушено сирене в тесто

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Агнешко руло с гъби и пушено сирене в тесто1 / 2
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • пушено сирене - 200 г
  • гъби - 1 ч.ч. сварени
  • черен пипер
  • чубрица
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
  • масло - 125 г
  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме бутчето и го разрязваме с нож през средата, като не срязваме докрай. Начукваме го много добре, посоляваме го и го наръсваме с подправките.

В единия край нареждаме нарязаното на колелца сирене и нарязаните гъби. Върху тях слагаме нарязаното масло и горчицата и завиваме на руло, което завързваме добре с конец.

Правим тестото като смесим добре продуктите. Разстиламе добре тестото и върху него слагаме агнешкото руло. Завиваме добре рулото в тестото и го слагаме в тавичка. Доливаме 1 ч.ч. вода и печем в умерена фурна за около 3 часа.

Когато го извадим веднага го напръскваме с вода и го завиваме с кърпа. След около 20 минути поставяме рулото в продълговата чиния и го нарязваме на филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: