Таханови бисквити

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Таханови бисквити
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 6
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Вие намерете ябълково и бадемово брашно - останалото е ясно"

Необходими Продукти

  • ябълково брашно - 100 г
  • бадемово брашно - 200 г
  • мед - 150 г
  • сода - 1 ч.л.
  • тахан - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сусам - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват ябълковото брашно, бадемовото брашно и содата. Разбъркват се . В отделна купа се смесват таханът и медът. Разбърка се хубаво, за да се смесят. След това се изсипва при брашното и содата.

Разбърква се. От получената смес се замесва се меко и еластично тесто. Ако полученото тесто продължава да лепне, може да прибавите още малко брашно.

Фурната се включва, за да загрява на 170-180 градуса. От полученото тесто се оформят малки топки, които се овалват в сусама. След това се редят в тава, която е постлана с хартия за печене.

След като сложим топките в тава се притискат леко, за да се получат плоски бисквитки. Бисквитите се редят на разстояние една от друга.

Бисквитите се пекат в предварително загрята фурна за около 12-15 минути. След като са готови бисквитите се изваждат от фурната и се оставят да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: