Печени охлюви по френски

20/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"Изтънчен деликатес по френски - не може да не опитате!"
Приготвяне150 мин.
Готвене12 мин.
Общо162 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 734
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • охлюви - пролетни, градински в желаното количество
  • салвия - 1 с.л.суха
  • розмарин - 1 с.л.сух
  • масло - около 140 г
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • магданоз - 2 - 3 с.л. скълцан ситно
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите добре охлюви се пускат в кипяща вода за 2 минути, след което се отцеждат и охлаждат.

Изважда се внимателно месото отвътре така, че да излезе заедно с червото. Отстранява се самото черво и се оставя само мускула. Отново се измива и се сварява в тенджера под налагане заедно със салвията и розмарина за 2 часа. Сварените охлюви се охлаждат и се посоляват.

Черупките, които ще се използват за пълнене се изваряват за няколко минути и се отцеждат.

Маслото, чесънът и магданоза се пасират на гладка паста заедно със сол и черен пипер на вкус.

Взема се черупка, слагат се по 2 парченца охлюв и се запечатва с маслото с подправки. Готовите охлюви се държат в хладилника, докато не дойде моментът за печене.

Застила се тава с алуминиево фолио, поръсете пласт морска сол или боб и отгоре се подреждат охлювите с отворите нагоре. Солта или боба се слагат, за да могат да се наместят равно охлювите и да не изтече маслото при печене.

Охлювите се пекат за 10 минути в силно загряна фурна. Сервират се по 13 охлюва в порция с коктейлни вилички или лъжички в компанията на чаша охладено бяло вино.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Тодор
Тодор
16.04.2013 08:12
Браво!благодаря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв