Сладкиш с череши и грис

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сладкиш с череши и грис1 / 2
04/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Искате лек и ароматен плодов сладкиш без брашно? Намерихме перфектният за вас"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • индийско орехче - 1/4 ч.л
  • череши - 400 г изчистени и сочни
  • масло - 1/2 ч.ч. или олио
  • ликьор - черешов или коняк, ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете сочни череши, защото това е важно, ако искате сладкишът ви да се получи сочен. Изчистете ги от костилките.

Разбъркайте хубаво заедно гриса, захарта, брашното, бакпулвера и индийското орехче. Тази смес разделете 3 части и сипете първата на дъното на формата ви за печене /по-малка/.

Отгоре сипете 1/2 от черешите, следва втора част от грисовата смес, пак череши, по желание напръскайте с малко черешов ликьор, вишновка, ром или коняк и покрийте с последната част.

Лекичко с помощта на лъжица или ръце притиснете сладкиша, за да може черешите да си пуснат сок и сладкишът да се спои.

Разтопете маслото и залейте равномерно сладкиша.

Сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около 20-25 мин.

Сладкишът с с череши и грис поднесете напълно охладен, като може да поръсите с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
49
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

32749
32749
уникален!!!!!! не ям тесто и брашна- но този сладкиш е подходящ и за такива като мен! препоръчвам горещо!
11.07.2014 18:55
Илария
Илария
трябва да може с почти всеки плод - ягоди, боровинки, нарязани кайсии...каквото ви хрумне
12.06.2012 16:26
инна
инна
здравейте може ли някой друг плод?
12.06.2012 10:33
Дебора
Дебора
наистина е много хубав :)
26.05.2012 20:04
wb
wb
Пробвах сладкиша,като ачаквах да се получи нещо като кекс. Готовия сладкиш бе унищожен до хапка. Бях доста приятно изненадана и се притеснявах дали ще намери одобрение заради вкуса на кисело мляко. Аз освен лимоновата кора добавих и 1/2 капсула цитрус за подсилване на вкуса.Невероятна рецепта. Благодаря на Илария за идеята. Определено отново ще се прави
26.05.2012 17:21