Гуши по раковски

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738682
Гуши по раковски
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
24/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Истинският майсторлък е да приготвиш постно ястие и да накараш всичките си гости да си оближат пръстите"

Необходими Продукти

  • зеле - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • куркума
  • индийско орехче
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праза на много ситно и запържваме в олио или зехтин. Добавяме ориза, почистен и измит. Пържим още 2-3 минути и доливаме две чаши вода. Овкусяваме с подправки.

Когато водата изври, снемаме от котлона.

Нарязваме зелевите листа на половина или ако са много големи - на три или четири.

Пълним всяко листо с плънка и завиваме прецизно. Подреждаме в тенджера и притискаме с чиния. Доливаме с вода и варим 20-30 минути.

Сервираме по желание със заквасена сметана или сос от червен пипер, запържен в олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: