Яйчена яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Яйчена яхния1 / 2
17/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Майсторлъкът е да успееш да приготвиш ароматна яхния за има-няма 20 минути"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • зелен лук - 5 стръка
  • чесън - 1 - 2 стръка зелен
  • домати - 2 броя
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • булгур - 1/3 ч.ч. или ориз
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна и сложете да се задушат в сгорещената мазнина в широка тенджера. Долейте чаша вода и щом омекне, добавете настърганите домати и подправките.

Когато доматите омекнат, добавете и измития булгур или ориз. Долейте към 800-900 мл гореща вода и оставете да ври на умерен огън за около 10 минути.

Започнете да чуквате яйцата едно по едно направо в яхнията. Чуквайте ги ниско и не ги бъркайте, за да се забулят.

Изчакайте няколко минути да се посварят яйцата и разбъркайте яйчената яхния с размитото брашно.

Добавете червения пипер, както и сол и черен пипер на вкус. След около 10 минути свалете ястието и го разбъркайте с накълцания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
44
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

АЗ
АЗ
Страхотна гозба.
18.04.2015 23:57
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Размито брашно означава брашно с малко вода да стане на каша.
30.06.2013 15:08
Селим
Селим
Рецептата е хубава, но не знам какво означава размито брашно ;)
30.06.2013 11:28
Вилияна Аргирова
Вилияна Аргирова
Браво! Страхотно ядене! Лесно, бързо, вкусно.... :)
08.08.2012 01:40
aleksel
aleksel
Получи се много вкусно ядене - нещо от рода"манджите на мама". И...бързо се приготвя. Благодаря на този, който е публикувал рецептата!
20.05.2012 22:40