Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирани пилешки крилца на фурна

Панирани пилешки крилца на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Панирани пилешки крилца на фурна
Снимка: Зори
1 / 3
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хрупкави до съвършенство и толкова вкусни пилешки крилца, че няма за повярвате, че не са пържени, а печени"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 15 бр. цели
  • течни съставки
  • бира - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос - 2 с.л. тъмен
  • чили сос - 1/2 ч.л.
  • сухи съставки
  • царевичен чипс - 2 пълни шепи
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. суха
  • синап - 1 ч.л. смлян
  • галета - за овалване
  • червен пипер - 1 с.л.
  • копър - 1 с.л. сух
  • за топинга
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • майонеза - 4 с.л.
  • копър - 1 с.л. нарязан, пресен
  • чесън - 1 скилидка, пресована
  • синап - 1 ч.л. смлян
  • орехи - 2 с.л. счукани
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистваме хубаво крилцата и измиваме под течаща вода. Разрязваме ги на две и ги слагаме в тенджера и заливаме с вряла вода, похлупваме с капак и оставяме така за 30 минути.

През това време си приготвяме смесите за паниране.

В голяма купа разбиваме яйцата, бирата, чили соса и соевия сос. В друга купа смесваме сухите съставки: царевичния чипс (предварително счукан в хаванче), солта, черния пипер, сухата чубрица, смления синап, галетата, червения пипер и сухия копър.

Отцеждаме крилцата от водата в гевгир, включваме фурната да загрее предварително на 250 градуса и включен вентилатор.

Върху тавичка постиламе хартия за печене, намазваме я с олио и я слагаме близо до нас.

Всяко крилце топваме първо в купата с течната смес, после в купата със сухите съставки и слагаме в тавичката.

Така процедираме и с останалите. Слагаме тавичката с крилцата във вече загрятата фурна на средна решетка и печем около 10 минути. Обръщаме крилцата със щипка и допичаме за още 10 минути.

Поднасяме крилцата в голяма чиния заедно с топинга, приготвен от разбитото кисело мляко с майонезата, копъра, синапа, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи и сол на вкус.

Панираните пилешки крилца на фурна са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: