Стерилизиран сос за спагети Арабиата

04/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач309136322
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този пикантен сос за спагети е улеснение във всяка кухня, защото е готов за употреба, както като основен, така и като съставка с други компоненти за приготвяне на пасти.

За целта изчиствам лука, нарязвам го на едро и го задушавам в мазнината. Към него добавям скилидките чесън и нарязаните люти чушки, на които предварително съм почистила семенцата.

След като се задушат за около 10 минути, отстранявам чесъна и прибавям измитите и нарязани на едро два сорта домати.

Овкусявам с черен пипер, захар и сол на вкус /всеки кулинар има различен специфичен вкус, а и количеството на захарта зависи от киселинността на доматите и лютивината на чушките/.

След като се изпари водата и сосът се редуцира, добавям доматеното пюре /моето е домашно приготвено и киселинността му е слаба/.

Оставям да къкри на много слаб огън още 40 минути, за да добие необходимата гъстота.

След като сосът се охлади нарязвам босилек и пасирам до хомогенност.

Насипвам го в бурканчета и стерилизирам 10 минути. Улеснение за всяка домакиня.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар