Начин на приготвяне
В купа сложете каймата с яйцето, подправките и галетата и омесете хубаво.
Направете малки кюфтенца с големина малко по-големи от за супа топчета. Подредете кюфтенцата в тава, застлана с хартия за печене, и запечете кюфтенцата в загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин.
Междувременно нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерена температура и запържете лука и чесъна за около 3 мин.
Добавете ригана и люспите лют червен пипер и разбъркайте.
Добавете виното и гответе за около 5 мин. Добавете доматите на кубчета, пилешкия бульон, лютия сос и овкусете със сол и черен пипер при необходимост. Намалете температурата на ниска и оставете соса да ври около 10 мин.
Междувременно сварете ригатоните според инструкциите на производителя.
Добавете кюфтенцата във врящия сос и варете заедно още около 10 мин. При готовност сипете пастата в тигана със соса с кюфтенцата и разбъркайте хубаво.
Поръсете с пармезан и пресен босилек.
Ригатоните с кюфтенца и сос Арабиата са готови.